Een geld lening tot 1500 euro

Wanneer u per direct geld nodig hebt, kan het zeer handig zijn om een minilening af te sluiten. U kunt er dan op rekenen dat het geld zeer snel naar uw bankrekening wordt overgemaakt en u hebt dus ook per direct toegang tot het geleende geld. Het voordeel van een lening tot 1500 euro vergeleken met grotere lening is dat de aanvraag van een minilening veel gemakkelijker gaat. U hebt dus veel minder omkijken naar de administratieve rompslomp van een lening die u voor een langere termijn aanvraagt.

Inhoudsopgave:

Minilening

Wanneer u een bedrag tot 1500 euro leent, is er dus sprake van een zogenaamde minilening. Het aanvragen van deze lening gebeurt zeer snel. Een aanvraag van een dergelijke lening is binnen 5 minuten gedaan en nog op dezelfde dag staat het betreffende bedrag op uw bankrekening. Dit is dus zeer handig wanneer u op korte termijn een klein bedrag nodig hebt om een bijvoorbeeld een nieuwe kledingstuk te kopen of om een openstaande energierekening te vereffenen. Er zijn steeds meer Nederlanders die zich tot het aanvragen van een minilening wenden, dus het wordt steeds meer een gebruikelijke methode.

Verschillen in kredietverstrekkers

Er zijn meerdere kredietverstrekkers bij wie het mogelijk is een minilening aan te vragen. Iedere kredietverstrekker hanteert eigen bedragen en voorwaarden waaruit u als klant een keuze kunt maken. Het is dus de moeite waard om te bekijken bij welke kredietverstrekker u het beste terecht kunt om een minilening aan te vragen. Dit heeft vanzelfsprekend een grote samenhang met uw eigen vermogen en met de periode die u voor ogen hebt om het geleende bedrag terug te betalen. Tussen de kredietverstrekkers is uiteraard ook sprake van enkele duidelijke overeenkomsten waar u zich als klant geen zorgen hoeft te maken.

Overeenkomsten en verschillen

Bij bijna alle kredietverstrekkers die een minilening (tot €800) verstrekken bent u ervan verzekerd dat u het geleende bedrag binnen 24 uur op uw bankrekening krijgt gestort. De verschillen zitten echter in de afbetaling van de lening. Bij sommige kredietverstrekkers kunt u kiezen of het bedrag binnen 15, 30 of 45 dagen wordt terugbetaald. Andere kredietverstrekkers bieden alleen de mogelijkheid om het binnen 15 of 30 dagen af te betalen. Ook zijn er kredietverstrekkers die een flexibele terugbetaal periode aanbieden. Vaak is het echter zo dat u bij een flexibele terugbetaal periode beperkte mogelijkheden hebt rond grootte van het te lenen bedrag.

Geen BKR-toetsing

Een voordeel van een minilening is dat bijna geen enkele kredietverstrekker een BKR-toetsing zal laten uitvoeren. Mocht u in het verleden een negatieve beoordeling hebben gehad als het gaat om kredietwaardigheid dan hoeft dit geen belemmering te zijn bij de aanvraag van een minilening. Vanzelfsprekend is het echter raadzaam om verantwoord met leningen om te gaan, zodat u geen risico op een negatieve BKR-toetsing loopt. Als u door problemen met leningen in de financiële nood terecht komt, zal het afsluiten van een minilening de problemen niet kunnen verhelpen.