Een lening aangaan met een uitkering is niet eenvoudig.

Maar ondanks dat je geen vast inkomen hebt zijn er toch mogelijkheden. U heeft geld nodig en wilt graag lenen. Op lenen met uitkering kijken we graag met u mee. Wat zijn de mogelijkheden om te lenen wanneer u een uitkering heeft, ook wel een ww-uitkering, aow-uitkering of “in de bijstand zitten” genoemd. Ook aandacht voor hoeveel geld u kunt lenen en wat de nadelen van geld lenen kunnen zijn.

Lenen Met een Uitkering in Nederland

Veel mensen hebben een uitkering, als iemand arbeidsongeschikt is, op leeftijd is of omdat er tijdelijk geen werk is kan iemand al een uitkering aanvragen. Dat houdt dus ook in dat deze mensen van een vast bedrag per maand rond moeten kunnen komen, het kan zijn dat dit bedrag te laag is en dan krijgen deze mensen problemen. Het kan daarom goed zijn om een lening aan te vragen, kortom lenen met een uitkering in Nederland

Geld lenen met een uitkering is namelijk mogelijk, maar men staat vaak niet stil bij de nadelen. Er zijn namelijk veel aanbieders die via het internet adverteren en de mensen dan een leuk aanbod doen, veel mensen trappen hier in maar ze lezen vooraf de voorwaarden niet door. Deze mensen zijn dan wel tijdelijk geholpen, ze hebben nu namelijk een uitkering met een lening, maar ben je hier dan wel echt goed mee geholpen? Feitelijk gezien niet, je hebt nu wel meer geld om te besteden, maar je moet het geleende bedrag terug betalen binnen een bepaalde periode en je moet hier rente over betalen. Genoeg opties dus om eens goed na te denken of dat het lenen met een uitkering wel zo verstandig is.Als je geld gaat lenen met een uitkering dan kun je beter gaan kijken bij een instantie wat zij kunnen betekenen als je bijvoorbeeld in de WW of in de bijstand zit. Maak dan duidelijke afspraken die je ook waar kunt maken. Je kunt maar beter meteen eerlijk zijn over de stand van zaken dan er na drie jaar achter komen dat je het bedrag niet terug kunt betalen. Geld lenen kost geld en of dat je nou wel of geen uitkering hebt, het zal altijd geld blijven kosten. Een krediet met een uitkering, inmiddels is duidelijk dat dit wel kan, maar de vraag is alleen waar ga je het afsluiten, wie gaat je een lening verstrekken en wat zijn de kosten die je hiervoor moet maken.

Lenen met een uitkering en BKR.

Bureau Krediet RegistratieDat moet wel heel erg moeilijk zijn toch? Banken en kredietverleners zullen niet zo snel zaken doen met mensen die geregistreerd zijn bij het BKR of mensen met een uitkering. Het wordt dus heel moeilijk om te kunnen lenen. Maar bestaan er dan geen alternatieven? Het ligt er ten eerste aan wat voor uitkering u heeft. Als u een WAO uitkering of WAJONG uitkering krijgt, dan er nog steeds mogelijkheden om geld te kunnen lenen. Kredietverleners zien dit toch als een vaste inkomen. U kunt het beste in contact komen met kredietverleners om hier een duidelijk antwoord op te krijgen.

Als u met een bijstandsuitkering zit of met een WW, dan wordt het een lastig verhaal. U zult dan voornamelijk heel slim moeten zijn. Het enige wat u kunt doen is u goed te verdiepen in lenen. Het lezen van artikels over lenen, kunnen u meer inzicht verschaffen. Misschien hoeft u helemaal niet te lenen. U kunt thuis zoeken naar de oplossing. Heeft u misschien waardevolle spullen die u kunt verkopen op het internet? Op websites zoals Marktplaats.nl kunt u van alles verkopen en misschien ook wel de spullen waar u toch niets meer mee doet. Dit kan een snelle manier zijn van geld verdienen. Zo kunt u misschien toch nog het geld bij elkaar krijgen zonder dat u hoeft te lenen. Een alternatief zou natuurlijk verpanden kunnen zijn. Als u op dit moment dringend geld nodig heeft, dan kan dit één van de opties zijn om toch nog aan geld te komen. U zou iets waardevols kunnen verpanden bij een pandjeshuis en het later terug kunnen kopen, wanneer hier het geld ervoor heeft.

Het is in ieder geval niet erg makkelijk. Geld lenen wanneer u een bkr registratie of een uitkering heeft. Alleen zit er aan dit alles één voordeel. Doordat er weinig opties zijn, zult u sneller creatievere manieren vinden dan lenen. Want geld lenen kost alleen maar meer geld. Als u toch nog geld bij elkaar kunt krijgen op een creatieve manier, scheelt dit u alleen maar meer kosten. Probeer dus goed te zoeken naar andere opties en sta open voor andere dingen.

Neem de mogelijkheden maar eens rustig door voordat je een lening af gaat sluiten zodat je kunt voorkomen dat je niet verder in de problemen raakt. Dit is de enige manier om er voor te zorgen dat je op een goede manier een lening aan kunt vragen naast je uitkering, ook wel krediet aanvragen genoemd. Of dat je nu in de WW zit, in de bijstand of te maken hebt met AOW, voor iedereen geldt, eerst goed informeren dan pas handelen!