Geld lenen in Nederland is heel normaal

Of men het geld nu leent voor een mooie nieuwe auto of ergens geld lenen gaat voor een korte vakantie. Geld lenen is de normaalste zaak van de wereld. Zo doet Leen van frisia het immers overkomen. Maar is geld lenen zo eenvoudig ? als je alle aanbiedingen op dit gebied mag geloven wel. De 1 is met geld lenen nog goedkoper dan de andere, maar zitten er geen addertjes onder het gras bij geld lenen ? Ja vaak wel. waarom kan anders het rente verschil tussen sommige partijen zo groot zijn …. ? Wat u moet weten over geld lenen is het volgende.

Er zijn grofweg 3 partijen die geld lenen.

1:) de banken
2:) de kredietverstrekkers
3:) de postorderbedrijven

Alle drie lenen ze geld uit maar op verschillende manieren. Als je een geldlening offerte bij de bank aanvraagt zie je vaak dat de rente daar hoger is dan bij Frisia of Becam. Ongeacht of het om een persoonlijke lening gaat ( een lening die je binnen een bepaalde tijd aflost voor een vast bedrag per maand tegen een vaste rente ) of een doorlopend krediet ( je hoeft een minimum af te lossen de rente is vaak variabel en het afgeloste deel mag je weer vrij opnemen ) of een tweede hypotheek ( speciaal krediet met als onderpand uw koopwoning , deze vorm is alleen aftrekbaar van de belasting wanneer u het geld ter verbetering van de woning gebruikt)

De reden dat de rente hoger is bij een bank dan bij kredietverstrekkers is omdat ze enkel de lening verstrekken en verder geen eisen vragen behalve soms een levensverzekering om zeker te stellen dat de geld lening ook terug wordt betaald bij overlijden van de degene die het geld heeft geleend. De kredietverstrekkers proberen met lagere rentes klanten te lokken maar zijn er voornamelijk op uit om naast de geld lening ook nog andere producten te slijten zoals een arbeidsongeschiktheids verzekering een extra risico verzekering etc .etc . de premie die u zou moeten betalen voor deze vormen financieren ze makkelijk voor u mee waardoor het geleende bedrag veel hoger wordt dan dat het bijv. bij de bank was geweest., waardoor u uiteindelijk net zoveel betaald en vaak meer dan bij de Bank. Ook is vaak bij geld lenen het gevaar van de kleine lettertjes. Het lijkt bijv. of u een super lage rente heeft , echter blijkt het maar om een aanbieding te gaan en is de geld lening na een half jaar omgezet in een dure gewone geld lening. met rente hoger dan die van de bank

Bij postorderbedrijven kunt u ook geld lenen. ook al lijkt het dat ze u enkel eenvoud bieden door u gespreid te laten betalen heeft u toch geld geleend. Geld lenen bij een postorderbedrijf is 1 van de duurste vormen die er zijn door de enorme rente die u moet betalen voor het geld lenen ( betalen in termijnen ) gelukkig is onlangs het door de overheid een maximale rente bepaald die door postorderbedrijven mag worden berekend voor geld lenen bij hen. Het blijft echter gevaarlijk.

Wanneer u geld gaat lenen laat u dan niet verleiden tot mooie praatjes , geld lenen is een contract waar u vaak lang aan vast zit en als u niet oppast heel erg lang. Laat diverse offertes maken bij banken en kredietverstrekkers om tot een goed besluit te komen waar u het beste geld kunt lenen.