Geld lenen start met leningen vergelijken

Geld lenen kost geld want een goedkope lening zoeken vraagt echter wel wat werk. Leningen vergelijken en offertes op uw maat opvragen kan een tijdje duren. Maar let op, goedkoop is niet altijd het beste. De betrouwbaarheid van de kredietverstrekker en de andere voorwaarden die aan de lening verbonden zijn, kunnen minstens even belangrijke parameters zijn in uw beslissing waar u geld gaat lenen.

lening offertesWij willen uw gids zijn als u gaat geld lenen. Dat kan de goedkoopste lening zijn of de lening met de beste voorwaarden. Ga dus niet alleen af op leningen met een lage rentevoet, maar bekijk ook wat de verschillende kredietverstrekkers daarnaast te bieden hebben. Op onze site hebben we directe links voorzien naar de verschillende types leningen van de verschillende kredietaanbieders. Het beste is om op de verschillende websites grondig alle informatie over hun leningen te bekijken en dan rustig de tijd te nemen om de verschillende leningen en aanbieders te vergelijken alvorens u effectief geld gaat lenen. Want we kunnen het niet genoeg benadrukken: geld lenen kost geld.

Een laatste belangrijk punt: het heeft geen zin om geld te lenen als u niet zeker bent dat u het geleende bedrag ook effectief kan terugbetalen. Dit brengt u alleen in financiële moeilijkheden. We wensen u veel succes in uw zoektocht naar een geschikte lening.

Inhoudsopgave:

De minilening: om dat klein bedrag te lenen.

Ook al gaat het bij minileningen om kleinere bedragen in geld die je ontleent, toch is ook hier informatie opzoeken en vergelijken van enorm belang. De voorwaarden en rentevoeten van de verschillende spelers kunnen namelijk sterk van elkaar verschillen: de rentevoet, de totale kosten, de voorwaarden, de snelheid waarmee het geld op je rekening staat, …

Een minilening is een vrij nieuw financieel product die je en manier geeft om snel geld te lenen voor een klein bedrag, bv. om een dringende factuur te betalen, de huur van je woning te kunnen betalen, … Het is namelijk niet onmogelijk dat je plots voor een onvoorziene financiële situatie staat en dat je dringend iets extra nodig hebt en je een klein bedrag in geld moet lenen in afwachting van het storten van je loon.

In het kort: met een minilening kun je heel snel een lening aanvragen, het geld effectief lenen, het uitgeven en het snel terugbetalen. Snel geld lenen kan dus, maar houdt ook enkele risico’s in.

De autolening: geld lenen om uw nieuwe of tweedehands auto te kopen.

Wil je een auto kopen? Droom je van een nieuwe wagen of een mooie tweedehands, maar moet je geld lenen om je droom te kunnen realiseren? Dan kun je bij de banken terecht voor de autolening, een autofinanciering van je nieuwe of tweedehandswagen op een vrij korte termijn (meestal maximum 5 jaar) en met een vrij lage rentevoet. Je wagen zal bij een autolening namelijk als onderpand dienen voor de bank.

De persoonlijke lening, of lening op afbetaling

Dit is is zowat dé standaard lening die er is. Vergelijken voordat te beslissen om ergens geld te lenen is ook hier de boodschap! De persoonlijke lening kan voor heel wat doeleinden worden gebruikt (ziektekosten, verhuizen, boetes, …) en kenmerkt zich door een vaste rentevoet, een looptijd, een ontleent bedrag en een maandelijks terug te betalen bedrag.

De persoonlijke lening of lening op afbetaling dat is geld lenen voor alle doeleinden. Bij leningen met een lange looptijd kan de rentevoet (en dus ook het terug te betalen bedrag) eventueel toch worden aangepast na een bepaalde periode. Het maandelijks af te lossen bedrag van de lening bestaat uit een kapitaalgedeelte en een interestgedeelte. De persoonlijke lening kan meestal vrij snel worden aangevraagd en verkregen.

De hypothecaire lening  of geld lenen voor een eigen huis

Met een hypothecaire lening kun je geld lenen voor een huis. Een huis kopen of bouwen kost handenvol geld. De meeste mensen moeten dus geld lenen om hun droom, een eigen woning, te kunnen realiseren. De financiering van een woning loopt meestal via de hypothecaire lening, ook wel een woonkrediet, hypotheeklening, hypotheek of hypothecair krediet genoemd. Wilt u een hypotheek berekenen? Doe dan een hypothecaire lening simulatie.

Financiële instellingen willen u een hypothecaire lening toestaan, omdat u uw woning als onderpand geeft: de hypotheek. Dit onderpand geeft de bank een bepaalde zekerheid dat ze het geleende bedrag ook terug zullen kunnen vorderen. Betaalt u de lening niet terug, dan kan de bank beslag laten leggen op uw woning en deze openbaar laten verkopen om het geleende bedrag te kunnen terugkrijgen.

De hypothecaire lening: keuze tussen vaste en variabele rentevoet

Bij een hypothecaire lening kunt u kiezen tussen een vaste rentevoet of een variabele rentevoet. Bij een vaste rentevoet weet u vooraf hoeveel u elke maand terug zal moeten betalen. Dit bedrag wijzigt niet tijdens de looptijd van het krediet. Bij een variabele rentevoet hangt het bedrag van de maandelijkse aflossing af van de rentevoet van het moment. Meestal is de variabele rentevoet in het begin een stuk lager dan de vaste rentevoet. Let wel op: afhankelijk van de schommelingen op de financiële markten kan de variabele rentevoet op termijn een stuk boven de vaste rentevoet uitstijgen. Hier neemt u dus een zeker risico. Informeer u goed bij uw financiële instelling alvorens voor een variabele rentevoet te kiezen.

De toekenning van een hypothecaire lening is afhankelijk van het onderzoek naar uw solvabiliteit, de terugbetalingsmogelijkheden en de specifieke voorwaarden die de kredietinstelling in kwestie daartoe stelt.

De goedkoopste hypothecaire lening de beste?

De rentevoeten bij de verschillende banken kunnen sterk verschillen en onderhandelen kunt u flink wat geld besparen. Hieronder vindt u alvast enkele aanbieders van woonkredieten, met een idee van hun voorwaarden. Maar let op: de goedkoopste hypothecaire lening is daarom niet de beste. Bekijk zeker ook de verschillende voorwaarden die op de hypotheeklening van toepassing zijn. Rentevoeten vergelijken is maar de eerste stap.