Geld lenen voor elk doel met de persoonlijke lening

De persoonlijke lening, ook wel lening op afbetaling genoemd, geeft u de mogelijkheid om geld te lenen  voor eender welk doel. Deze lening wordt gekenmerkt door een vaste rentevoet en een geleend bedrag tegen een bepaalde looptijd. Maandelijks zal u een vast bedrag terugbetalen dat voor een deel bestaat uit een kapitaalaflossing en voor een deel uit een interest kost.

Inhoudsopgave:

Waarvoor kan je de persoonlijke lening gebruiken ?

Enkele voorbeelden waarvoor u de persoonlijke lening kan gebruiken : een droomvakantie, het financieren van het trouwfeest van je kind, een onverwachte factuur die je hebt gekregen, …

Je kan de lening op afbetaling dus voor heel uiteenlopende zaken gebruiken.  Voor enkele specifieke zaken bestaan er speciale types leningen : de hypotheeklening voor het bouwen of kopen van een huis, de autolening voor het aankopen van een nieuwe of tweedehands woning, de renovatielening voor het verbouwen of renoveren van je woning.

Opgelet : geld lenen kost ook geld

Zoals voor alle leningen geld : goed nadenken voor je geld gaat lenen ! Geld lenen kost immers ook geld. Wees er zeker van dat je het geleende bedrag ook terug kan betalen, en daarnaast ook de interest (=de kost van de lening). Het heeft geen enkele zin om een financieel risico te nemen.

Persoonlijke leningen vergelijken

Op deze pagina hebben we voor jou de rentevoeten van een aantal persoonlijke leningen in een tabel vergeleken. Deze rentevoeten zijn de meest recente informatie waarover we beschikken en zijn niet bindend voor ons noch voor de kredietverstrekker in kwestie. Om de meest actuele informatie te vinden hebben we voor jou een link naar de website van de verschillende kredietverstrekkers voorzien.