Geld lenen zonder intentieverklaring

geld lenen lenen zonder intentieverklaringWanneer u nu geld nodig hebt via een lening, maar niet over een vaste baan beschikt, kan een intentieverklaring van uw werkgever uitkomst bieden. Hij of zij verklaart hierin alle intentie te hebben uw contract te verlengen of om te zetten naar een vast contract. Een kredietverlener hecht veel waarde aan een intentieverklaring als u geen vaste baan heeft.

Geld lenen zonder vaste baan is lastiger dan geld lenen met een vaste baan. Maar in veel gevallen nog wel mogelijk. Tegenwoordig zijn werkgevers veel voorzichtiger met het verstrekken van vaste contracten. Ook de kredietverstrekkers weten dit. Daarom maken de meeste kredietverstrekkers geld lenen zonder intentieverklaring mogelijk. Omdat u zonder vaste baan minder zekerheid biedt aan de bank zijn de eisen wel strenger.

Inhoudsopgave:

Lenen zonder intentieverklaring kan erg lastig zijn.

Een intentieverklaring biedt de bank veel zekerheid dat u in staat zult zijn de lening af te betalen. Als uw werkgever weigert een intentieverklaring op te stellen en te tekenen, lijkt er een redelijke kans te zijn dat het werk dat u heeft tijdelijk zal zijn. Dit is een negatief signaal richting de bank.

Het is niet ongebruikelijk dat de bank van u vraagt gehuwd of samenwonend te zijn.

Daarnaast is de minimumleeftijd vaak 25 jaar, in tegenstelling tot de 18 jaar voor gebruikelijke leningen. Ook wordt er strenger gekeken naar eventuele BKR-registraties. Schulden die bij het BKR in Tiel geregistreerd staan kunnen uw kansen op een succesvolle aanvraag aanzienlijk verkleinen.

Toch is het wel mogelijk om te lenen zonder intentieverklaring. Hiertoe dient u de bank wel te tonen dat u een stabiel leven heeft, dit toont zekerheid voor de bank, ondanks de afwezigheid van een intentieverklaring. De eisen die banken vaak stellen zijn onder andere een leeftijd van minstens 25 jaar. Het gehuwd of samenwonend zijn en geen BKR-registraties op het moment van aanvraag. Dit biedt de bank, maar natuurlijk ook uzelf meer veiligheid. Niet alleen de bank is er bij gebaat dat u de lening kunt afbetalen ook uzelf bent dat.

Met een zogenaamde intentieverklaring van uw werkgever.

Dan is geld lenen zonder vaste baan een stuk makkelijker voor u. In zo’n intentieverklaring verklaart uw werkgever alle intentie te hebben om in de toekomst uw contract te gaan verlengen, of zelfs om te zetten in een vast contract. Dit biedt uw bank een grotere zekerheid dat de lening zonder problemen kan worden afbetaald door u. U kunt uw werkgever altijd vragen of hij of zij bereidt, is om een intentieverklaring voor u op te stellen en te tekenen.