Wat is een online creditcard?

online creditcard aanvragenWe leven in een tijd waarin er op financieel en economisch vlak heel veel is veranderd. Dit geldt voor de standaard kredieten en spaarplannen, maar ook voor betaalmogelijkheden onder de vorm van bijvoorbeeld de creditcard. Een creditcard is een bijzonder eenvoudige manier om over de hele wereld betalingen uit te voeren, zowel op of naast het internet. Toch zijn er ook vandaag de dag nog veel mensen die een creditcard niet vertrouwen en vrezen dat een dergelijke kaart meer gevaren dan voordelen met zich meebrengt. Voor die mensen is een online creditcard veelal de juiste oplossing. We vertellen er je in dit artikel graag meer over.

Inhoudsopgave:

Wat is een online creditcard?

Een online creditcard is een creditcard waarmee je, zoals de naam reeds doet vermoeden, uitsluitend online kunt betalen. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee. Allereerst is er in de meeste gevallen geen sprake van een fysieke creditcard. Dit wil zeggen dat alles virtueel gebeurt en je derhalve ook geen mogelijkheid heeft om de creditcard los van het internet te gebruiken. Aan de andere kant liggen de kosten op een online creditcard veel lager terwijl het toch gewoon overal mogelijk is om betalingen uit te voeren. De meeste bekend en grote webwinkels kiezen er vandaag de dag allemaal voor om hun klanten de mogelijkheid aan te bieden gebruik te maken van een online creditcard. De betaling middels een online creditcard verloopt eigenlijk op dezelfde manier als met een gewone creditcard waarbij het geld pas aan het einde van de maand van je rekening wordt afgeboekt. Het is met een online creditcard natuurlijk wel niet mogelijk om geld af te halen, maar dat kan ook niet anders zonder fysieke kaart…

Hoeveel kost een online creditcard?

Het mooie aan een online creditcard is dat er nauwelijks kosten voor jou in rekening gebracht zullen worden. De meeste kosten worden immers betaald door de webwinkel of partij die betalingen van jou door middel van een online creditcard ontvangt. In bepaalde gevallen is het wel zo dat er een jaarlijkse “fee” in rekening wordt gebracht, maar veelal beperkt deze zich tot zo’n 15 à 30 euro waarmee dan ook meteen alle kosten zijn betaald. Let wel, wanneer je op je online creditcard geld ontvangt kunnen hier wel kosten aan verbonden zijn. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de online creditcard Paypal. Daarbij is de kostprijs afhankelijk van het bedrag dat je ontvangt, maar ook van het type online creditcard je hebt. De limieten die je maandelijks kunt betalen met een online creditcard zijn verder gewoon gelijklopend met die van een gewone creditcard. Doorgaans kan je dus met andere woorden maandelijks zo’n 1250 euro betalen met een online creditcard.

Conclusie

Een online creditcard aanvragen kan een compleet nieuwe wereld voor je openen en brengt de creditcard in het algemeen nog dichter bij de mensen. Ook wie twijfelt over de veiligheid van een gewone creditcard zal de overstap naar een online creditcard zien zitten waardoor een compleet nieuwe doelgroep wordt aangesproken. De lage kosten van een online creditcard zorgen er in combinatie met de vele mogelijkheden voor dat zowel particuliere als zakelijke gebruikers er maar wat graag mee werken en dat zal naar de toekomst toe alleen maar verder toenemen.